علمی

برداشت محصولات زراعی و باغی

ارسال شده توسط : آقای محمد محمدی

پس از رسیدن محصول، عملیات برداشت انجام می شود.

برداشت گیاهان به نوع محصول و هدف تولید بستگی دارد.

بر همین اساس ممکن است، مرحله برداشت در زمان گلدهی، کامل شدن دانه و میوه صورت پذیرد.

برداشت مرحله ای حساس است که اگر به طور صحیح انجام نشود ممکن است نتیجه ی زحمات و سرمایه صرف شده را به یکباره به هدر دهد.

برداشت به موقع محصول در کمیت و کیفیت آن بسیار موثر می باشد.

رسیده بودن محصول عامل تعیین کننده ی زمان برداشت است. به طور کلی دو نوع رسیدن در محصولات زراعی و باغی وجود دارد که شرح ذیل می باشند.

رسیدن فیزیولوژیکی:

رسیدن محصول بعد از کامل شدن میوه و دانه به صورت طبیعی و بر روی گیاه مادری، در اصطلاح «رسیدن فیزیولوژیکی» می گویند. اکثر محصولات زراعی و باغی پس از رسیدن فیزیولوژیکی قابل برداشت هستند. مانند انوع غلات، حبوبات، هندوانه، گیلاس، انگور و مرکبات

رسیدن تجاری:

بعضی از محصولات زراعی و اغلب محصولات باغی در مرحله رسیدن فیزیولوژیکی برای عرضه به بازار مناسب نیستند.

و در مراحل قبل یا پس از آن ارزش تجاری و اقتصادی بیشتری دارا می باشند.

به این نوع رسیدن در اصطلاح «رسیدن تجاری» می گویند.

مثلاً خیار، بادمجان، نخودفرنگی، لوبیا سبز، ذرت شیرین، سبزیجات برگی، بامیه و… قبل از رسیدن فیزیولوژیکی دارای کیفیت مطلوب تری هستند.

این محصولات اگر به مرحله ی رسیدن فیزیولوژیکی برسند، بافت خشبی پیدا می کنند.

که این محصولات فاقد کیفیت و بازار پسندی می باشند.

در مقابل میوه هایی مانند سیب، موز، گوجه فرنگی و خرما مدتی پس از رسیدن فیزیولوژیکی، کیفیت لازم برای مصرف به دست می آورند و قابل مصرف می شوند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

دکمه بازگشت به بالا