علمی

محصولات کشاورزی کشت شده در اسفراین

محصولات کشاورزی کشت شده در اسفراین  در دو بخش زراعی و باغی می باشد.

که محصولات زراعی شامل گندم، جو، چغندر، پیاز، پنبه، گوجه فرنگی، زیره سبز و زعفران می باشد و در بخش محصولات باغی شامل انگور، زردآلو، سیب، گلابی، گیلاس، آلبالو، گردو، بادام، پسته، انواع آلو و آلوچه است.

با توجه به روش های آبیاری سنتی این محصولات مصرف آب بسیار بالایی داشته لذا علاوه بر کاهش سطح کشت عملکرد پایین محصول را نیز به دنبال دارد.

هم چنین با توجه به خشکسالی سال های اخیر و حفر چاه های مجاز و غیرمجاز باعث خشک شدن قنات ها گردیده که ضربه بسیار زیادی به بخش کشاورزی وارد کرده است.

به عنوان مثال برای تولید یک عدد سیب  صد گرمی هفتاد لیتر ، برای تولید یک کیلوگرم گندم هزار و سیصد  لیتر و برای تولید یک عدد گوجه فرنگی هفتاد گرمی سیزده لیتر آب مصرف می شود که این  محصولات نسبت به قیمتی که در بازار داخلی و بین المللی دارند قیمت بالاتری در مصرف آب دارا می باشند

و این در حالیست که اقلیم ایران خشک و نیمه خشک است و شهرستان اسفراین هم در اقلیم خشک قرار دارد و از کم آبی رنج می برد.

در بخش تولید سیب می توان گفت هدر رفت محصول هم زیاد است و خود باغدارها هم از فروش آنها ناراضی هستند همه این ها با تحقیقات اداره کشاورزی و همکاری خود باغداران باید اصلاح شود تا از هدررفت آب جلوگیری شود.

با توجه به وضعیت کنونی منابع آب اگر اصلاح کشت و اصلاح آبیاری در شهرستان در دو بخش زراعی و باغداری انجام شود می توان گفت در آینده به این بخش ها می توان امید بیشتری داشت.

زیرا که یکی از بخش های اصلی اقتصادی در شهرستان اسفراین می باشد و تامین کننده زندگی تعداد زیادی از ساکنان شهرستان به شمار می آید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .

دکمه بازگشت به بالا